Wat is Facebook retargeting en hoe maak je hier strategisch gebruik van
Wat is retargeting?
13 augustus 2018
kies je de juiste tools voor jouw social media strategie?
Top 5 belangrijke tools voor social media
24 september 2018

Gastblog – Wil jij meer TIJD? Win een uur per dag door slimmer te werken

Wil jij meer TIJD? Win een uur per dag door slimmer te werken

Voel jij je aangesproken door de titel van dit blog? Dat komt dan mooi uit want het is de titel van het boek van gastblogger Jeroen Engelaer, timemanagement- en Outlooktrainer. Zijn boek is net een maandje uit. Hij heeft het geschreven vanuit een persoonlijke drive.

 

Druk, druk, druk

Herken je dit? Je vraagt iemand hoe het met hem of haar gaat en je krijgt als reactie, ‘druk, erg druk’. Iedereen lijkt het druk te hebben, de media berichten over stress en burn-out. Ontspannen en gewoon eens niks doen, is er niet meer bij. Terwijl er tegelijkertijd naar mijn bescheiden mening enorme hoeveelheden tijd simpelweg verspild worden.

Daar gaat mijn boek over. Wat kan je doen om weer een beetje grip te krijgen op je tijd en communicatie. Niet altijd het gevoel te hebben achter de feiten aan te lopen, dingen niet op tijd af te krijgen en altijd tijd te kort te hebben.

Een belangrijk onderdeel daarbij is het managen van informatie en dan vooral e-mail. In de meeste organisaties is e-mail nog steeds een héél veel gebruikt elektronisch communicatiemiddel. En daar zijn de communicatie van allerlei sociale media bij gekomen. Ook die moeten gemanaged worden. Allemaal goed te doen met Outlook. Waardoor je serieus tijd kan besparen en weer grip kunt krijgen op je tijd.

 

Eén uur per dag besparen

Weet jij hoe je bijvoorbeeld op zijn minst één uur per dag kan besparen? Zet alle notificaties op je apparaten uit en dwing jezelf minder vaak je telefoon en mail te checken. Het lijkt niet belangrijk maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het controleren van berichten op de computer en telefoon een enorme tijdverslinder is. Hoezo heb je het dan druk?

En heb jij enig idee hoeveel tijd je in je mailbox doorbrengt elke dag? Misschien wel één of twee uur? Dan kan het zin hebben om een Outlook cursus te volgen. Dan leer je over fijne tools als Regels en Snelle Stappen in Outlook. En leer je werken met een structuur om je mails af te handelen. Dit maakt je werk een stuk aangenamer en levert je tijd op.

 

Wil jij meer tijd?

Wil je meer weten over het boek ‘Wil jij meer TIJD? Win een uur per dag door slimmer te werken‘?

Ik wens je véél tijd!

Jeroen Engelaer

Jeroen Engelaer
Jeroen Engelaer
Jeroen Engelaer heeft sinds 2007 als Outlook trainer honderden ondernemers en werknemers geholpen om grip te kijken op hun e-mail. En daarmee op een belangrijk deel van hun leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *