5 praktische toepassingen van Adobe Creative Cloud voor je business
5 praktische toepassingen van Adobe Creative Cloud voor je business
26 november 2018
De belangrijkste social media formaten 2019 op een rijtje
Social media afmetingen 2019
10 januari 2019

Welke persoonsgegevens bewaren grote technologiebedrijven?

Welke persoonsgegevens bewaren grote bedrijven

Heb je jezelf ooit afgevraagd: “Wat weet Google over mij?” Het antwoord is ongemakkelijk. Wat Google van je weet, omvat alles van het klikken op advertenties tot je geboortedatum tot het apparaat dat je nu gebruikt en het wifi-netwerk waarmee het verbonden is. Maar Google verbleekt in vergelijking met sommige van de andere grote bedrijven die jouw gegevens verkopen of die daar verzamelen.

De infographic van Security Baron laat zien wat de grote zes technologiebedrijven officieel verzamelen volgens hun privacybeleid.

 

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar het is mogelijk: een leven zonder sociale media. Jaron Lanier – schrijver, kunstenaar, muzikant en internetvisionair – doet het. Door alle recente aandacht voor big data raakt hij een gevoelige snaar. Benieuwd naar zijn argumenten? Dan is zijn boek een aanrader om te lezen.

 

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *