Herdenken op Facebook wanneer iemand is overleden…
Herdenken op Facebook: wanneer iemand is overleden…
10 maart 2020
How to video - Hoe plaats je een foto op Instagram via je PC
Hoe plaats je een foto op Instagram via je PC?
8 september 2020

Gastblog – Videomarketing voor bedrijven in de maakindustrie

Videomarketing voor bedrijven in de maakindustrie. Hoe je met Videomarketing meer Goede Leads krijgt

Je hebt een prachtig product. Maar in contact komen met de juiste leads blijft ingewikkeld. Dat brengt nogal wat consequenties met zich mee. Het verkopen van je producten vraagt veel tijd en geld. Veel bedrijven in de maakindustrie vinden het lastig om hun product aan de man te brengen. Ze weten dat video hierbij kan helpen, maar ze weten niet precies hoe.

 

Videomarketing voor bedrijven is niet ingewikkeld

Teveel gedoe, denken ze. Ze maken het veel te ingewikkeld, maar daardoor wordt de drempel veel te hoog om met videomarketing te beginnen. Het gevolg is dat ze dit allerbelangrijkste marketingmiddel niet of nauwelijks gebruiken. Hierdoor stagneert hun bedrijf en worden ze voorbij gestreefd door concurrenten die hun videomarketing wel goed aanpakken. Dit hoeft niet zo te zijn.

 

Een prachtig product én tevreden klanten

Juist bedrijven in de maakindustrie hebben een prachtig product dat visueel goed in beeld gebracht kan worden. En, ze hebben klanten die heel tevreden zijn over hun product. Het zijn dé ingrediënten om een goede positie in de markt te bereiken. En vertrouwen te krijgen van nieuwe potentiële klanten. Je hoeft niet eindeloos meer te jagen op nieuwe leads. Nieuwe leads kloppen zelf bij je aan, omdat ze al ‘verkocht’ zijn op jouw product. Daar hebben jouw video’s voor gezorgd.

 

Videomarketing voor bedrijven

Om betere leads te krijgen met videomarketing heb je een strategie nodig die past bij jouw unieke product en bij jouw klanten. Een videostrategie waarmee je:

  • de juiste mensen bereikt die geïnteresseerd zijn in jouw product (en die het willen kopen)
  • duidelijk maakt waarom jouw product de beste oplossing is die er op de markt te verkrijgen is
  • de beste naam in de markt krijgt (zonder dat je jezelf op de borst hoeft te kloppen).

Wat nodig is om zelf op een andere manier over je producten te praten. Maar vooral ook om je tevreden klanten over jouw producten te laten praten. Geeft het meeste vertrouwen.

 

Video testimonials

Dat is het fijne van video testimonials waarin klanten vertellen hoe goed jouw product is: die video’s gaan jarenlang mee (zolang als je bedrijf bestaat). Met een paar kleine veranderingen in je marketing ga je grote resultaten bereiken. Waar je op de lange termijn het meeste profijt hebt.

Meer weten?

Wil je weten welke videostrategie past bij jouw unieke product en bij jouw klanten? Geef je op voor een ‘Bepaal je Videostrategie gesprek. Noor Janmaat geeft je met plezier ideeën waar de beste kansen liggen om betere leads te krijgen voor jouw unieke product. Of volg haar online training Verdienen met Video.

 

Noor Janmaat
Noor Janmaat
Noor Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt bedrijven om met high quality marketingvideo's en overtuigende video testimonials in gesprek te komen met betere leads.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *