Een overzicht van speciale data voor de komende maand
Activiteitenkalender augustus 2014
17 juli 2014
Bufferapp is een gratis app waarmee je automatisch en gedoseerd social media berichten kunt plaatsen. Bufferapp zet je berichten in een wachtrij om deze op door jou vooraf ingestelde tijden te delen met je Twitter volgers, LinkedIn relaties of Facebook vrienden.
Bufferapp – automatisch en gedoseerd social media berichten plaatsen
31 juli 2014

RSS – Snel, safe en simpel laatste nieuws lezen

RSS (Really Simple Syndication) is een eenvoudige manier om: automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe berichten zonder websites te bezoeken

RSS (Really Simple Syndication) is een eenvoudige manier om:

  • automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe berichten zonder websites te bezoeken;
  • nieuwe relevante informatie te ontdekken;
  • snel interessante berichten te delen via de social media.

Je herkent RSS aan het veel gebruikte oranje feed icon op bijvoorbeeld websites zoals deze, videosites zoals YouTube en veilingsites zoals Marktplaats.

 

Hoe werkt RSS?

Veel (niet alle) websites bieden de mogelijkheid om je te abonneren op een RSS feed; een speciale URL die je in RSS lezers kunt invoeren. Door op het RSS icoontje op de website te klikken, kun je je abonneren op RSS feeds van de betreffende website. Je ontvangt dan automatisch een melding zodra er een nieuw artikel, nieuwe video of nieuw aanbod op de website verschijnt. Abonneren is anoniem (je hoeft geen e-mail adres op te geven) en veilig (geen spam of virussen).

 

Welke RSS lezer?

Om feeds te kunnen ontvangen en lezen, heb je een RSS lezer nodig. Deze zijn er in vele soorten en maten en bijna allemaal gratis. Veel browsers hebben een ingebouwde feed lezer, maar er zijn ook online RSS lezers. Hiermee kun je vanaf elke computer met internetverbinding en onderweg altijd het laatste nieuws bekijken. Twee populaire online RSS lezers zijn feedly en flipboard.

Feedly

Feedly is online te gebruiken en op iPad, iPhone en Android-devices. De eerste keer dat je een website wilt toevoegen aan Feedly krijg je de vraag om een account aan te maken. Heb je een Google account, dan kun je daarmee inloggen. Zo niet, klik dan op [create account].

Flipboard

Flipboard is een prachtig vormgegeven mobiele app voor iOS en Android. RSS feeds worden opgemaakt in een soort van tijdschrift en je kunt berichten uit je feeds direct delen via social media.

 

RSS voordelen

  • Bespaart surf- en zoektijd

Bezoek je regelmatig een groot aantal vaste websites, dan neemt RSS je veel werk uit handen. Wordt een nieuw bericht geplaatst dan ontvang je automatisch een melding. Zelf zoeken is niet meer nodig. Abonneer je op RSS feed van ConMar

  • Geen spam

Nooit meer een volle inbox met hinderlijke nieuwsbrieven, reclame of schadelijke virussen. Abonneren is anoniem; je hoeft geen E-mail adres achter te laten.

 

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *