De bouwsector kan voordeel halen uit de inzet van social media.
Meer dan de helft van de bouw actief op social media
17 april 2013
Op de hoogte blijven van hetgeen er over je bedrijf geschreven wordt op Internet? Stel een Google Alert in op je bedrijfsnaam.
Internet gratis, snel en eenvoudig op nieuwe inhoud controleren?
1 mei 2013

Persoonlijke LinkedIn uitnodiging? Altijd doen!

Voorbeeldteksten voor een persoonlijke LinkedIn uitnodiging

Wil je meer contacten op LinkedIn? Maak een persoonlijke LinkedIn uitnodiging. Dit vraagt wel iets meer inspanning. Inspanning die laat zien dat je in de ander geïnteresseerd bent. En dat je de ander de moeite waard vindt en graag welkom heet in jouw netwerk. Inspanning die ook resulteert in een snellere acceptatie van je uitnodiging. Vooral als je die ander nog niet goed kent en jij vertelt waarom je wilt linken. Net als in het gewone leven: ♪ Stel je netjes voor, spreek zoals het hoort en zeg U ♪.

 

Voorbeeld teksten persoonlijke LinkedIn uitnodiging

Zoek je voorbeeld teksten voor een persoonlijke Linkedin uitnodiging? Hieronder vind je enkele voorbeelden voor verschillende situaties. Van persoonlijke ontmoeting tot het uitnodigen van onbekenden. Je hebt maximaal 300 karakters beschikbaar en kunt geen website adres invoegen.

 

Je kent iemand al goed

  • Ik zou je graag welkom heten in mijn netwerk, dus bij deze de uitnodiging om te linken. Wanneer ik je met iemand uit mijn netwerk in contact kan brengen, hoor ik dat graag.

 

Je hebt iemand persoonlijk ontmoet

  • Ik vond het leuk je gisteren gesproken te hebben tijdens […de training van ConMar…]. Graag wil ik je toevoegen aan mijn netwerk. Wanneer ik je met iemand uit mijn netwerk in contact kan brengen, hoor ik dat graag.
  • Tijdens […bijeenkomst of andere gelegenheid…] heb ik je horen spreken. Dat sprak mij aan en ik heb je via LinkedIn opgezocht. Ik ben onder de indruk van jouw […visie op of anders…] en zou je graag toevoegen aan mijn netwerk.

 

Je kent iemand nog niet goed

  • Hoewel wij elkaar nog niet persoonlijk hebben ontmoet, heet ik je graag welkom in mijn netwerk. Wie weet kunnen wij of onze netwerken iets voor elkaar betekenen in de toekomst. Sta je open voor een persoonlijk gesprek?

Zeg nou zelf, dit is toch veel persoonlijker dan het standaard “Ik wil u graag toevoegen aan mijn professioneel netwerk op LinkedIn”.

 

LinkedIn uitnodiging van een onbekende ontvangen?

En hoe ga je om met een niet persoonlijke LinkedIn uitnodiging van een onbekende? Archiveer het bericht en beantwoord de uitnodiging met:

  • Hartelijk dank voor je uitnodiging. Ik accepteer echter alleen uitnodigingen van mensen die ik persoonlijk heb ontmoet. Dat houdt mijn netwerk waardevol. Bij ons is het (nog) niet zo ver, of vergeet ik iets ;-). Tot dat moment archiveer ik je verzoek.
  • Vanuit zakelijk oogpunt zou ik graag willen weten waar je mij van kent of waarom je met mij wil linken. Ik lees het graag.

 

Dé beste manier om te vragen om een LinkedIn aanbeveling

Natuurlijk weet je dat je een aanbeveling niet zelf in kunt vullen. Dat zou net zo iets zijn als de reclame van WC-eend (“Wij van WC-eend, adviseren WC-eend”), beetje ongeloofwaardig. Een aanbeveling krijg je van iemand anders en dit is de beste manier om te vragen om een LinkedIn aanbeveling

 

 

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *