Een autoresponder is een automatisch online systeem waarmee je gemakkelijk e-mailadressen verzamelt.
Autoresponder – bouw een relatie met je doelgroep!
8 januari 2018
In 3 stappen voldoen aan de nieuw AVG
In 3 stappen voldoen aan de nieuwe AVG
15 februari 2018

Leadpages conversie verhogende opt-in pagina’s

Leadpages is er om je te helpen via je website meer leads te genereren.

Of je nu een volledig online bedrijf hebt of een semi online bedrijf. Het maakt niet uit. Een e-maillijst opbouwen met leads is belangrijk voor het voortbestaan van je bedrijf. Leads betekenen klanten en klanten betekent omzet.
In een vorig artikel [Autoresponder: bouw een relatie met je doelgroep!] vertelde ik je al over de autoresponder en de belangrijke rol die dit speelt in je e-mailmarketing. Het systeem Leadpages is een aanvulling op de autoresponder en helpt je bij het opbouwen van een mailinglijst.

 

Leadpages in 2 zinnen

Leadpages is er om je te helpen via je website meer leads te genereren. Leadpages helpt je om de perfecte opt-in pagina of salespagina te maken met het online systeem.

 

Wat kun je met Leadpages?

Met Leadpages maak je opt-in pagina’s of salespagina’s voor op je website. Met behulp van een plugin die je download op je WordPress website koppel je de gemaakte pagina’s in Leadpages met jouw website. Je hoeft dus niet te kopiëren of HTML-code te kennen. Niks technisch.
Je maakt een pagina met behulp van de gemakkelijke interface via Leadpages. Met drag and drop (slepen en laten vallen) maak je een lay-out voor een pagina.

 

Koppeling aan jouw autoresponder

Leadpages kun je koppelen aan de meeste autoresponders (aWeber, Mailchimp e.a.) die er zijn. Daar is geen kennis van code voor nodig. Vaak is een vinkje aanzetten voldoende.

 

Wat is het doel van Leadpages?

Het doel is om de conversie van je opt-in pagina of je salespagina te verhogen. Leadpages biedt bestaande sjablonen die je alleen nog maar hoeft te vullen met afbeeldingen en tekst. Deze sjablonen kun je selecteren op het conversie percentage. Zo krijg jij pagina’s op je site waarvan je weet dat ze werken.
Er zijn veel bekende online marketeers die gebruik maken van Leadpages en die hun goed scorende pagina’s beschikbaar stellen als template.

 

Leadpages stappenplan

Beslis vooraf wat je wilt bereiken met de pagina die je maakt. Zorg ook dat je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt. Bijvoorbeeld de afbeeldingen en de tekst. Ook testimonials kunnen belangrijk zijn en de conversie van je opt-in pagina verhogen. Zorg dat je alles onder handbereik hebt.

 • Stap 1 – Maak een pagina
 • Stap 2 – Koppel de pagina aan je WordPress website
 • Stap 3 – Verzamel e-mailadressen op je site

 

Marketing automation

Hoe meer mensen er op je lijst staan hoe beter het is. Onderschat e-mailmarketing niet, het is een krachtig systeem dat je helpt om de relatie met je doelgroep op te bouwen. Met Leadpages kun je de marketing van jouw bedrijf verder automatiseren en je bedrijf laten groeien inschrijving voor inschrijving.

 

Maak snel en eenvoudig conversie verhogende pagina's met leadpages, omdat een e-maillijst opbouwen belangrijk is voor het voortbestaan van je bedrijf.
Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

2 Comments

 1. Avatar Sander schreef:

  Klopt het dat dit een betaald programma is?

  • Avatar Els Vriese schreef:

   Hoi Sander, ja dat klopt en je kunt eventueel gebruik maken van een proefperiode om te bezien of Leadpages iets voor je is.
   Groet, Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *