00:01 uur. 30 Dagen lang was dit het tijdstip waarop ik een nieuwe ‘opdracht’ publiceerde in de besloten Facebookgroep van de 30 dagen foto challenge
Hoe het voelt om 30 dagen lang een foto te posten
20 juli 2017
& tips voor het maken van sterke wachtwoorden; een oplossing voor het goed beveiligen van je online accounts.
Sterke wachtwoorden maken
17 augustus 2017

LastPass weg met al die briefjes met wachtwoorden…

LastPass is een online systeem waarin je al je wachtwoorden kunt opslaan. Wanneer je op een website bent waar je een wachtwoord moet ingeven kun je dat door het systeem laten doen.

Overal waar je online komt, vragen ze je om een account aan te maken. Je krijgt een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wat doe jij met al die wachtwoorden? Opschrijven in een boekje? In een document op je computer misschien. Last Pass is een handige online oplossing om al die wachtwoorden te onthouden. Uiteindelijk hoef je maar één wachtwoord te onthouden.

 

LastPass in 2 zinnen

LastPass is een online systeem waarin je al je wachtwoorden kunt opslaan. Wanneer je op een website bent waar je een wachtwoord moet ingeven kun je dat door het systeem laten doen.

 

Hoe werkt het systeem van LastPass?

Na registratie kom je in jouw online Vault. Dat is de plaats bij LastPass waar je al jouw wachtwoorden beheert. Je voert een website in en het daarbij behorende gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra je op die website komt, zal LastPass namens jou inloggen of vragen of je in wilt loggen.

 

LastPass hoe het werkt in 3 korte stappen

 • Stap 1: Download de app/extensie voor je browser
 • Stap 2: Maak een account aan bij LastPass (gratis of de pro van $1 per maand)
 • Stap 3: Voeg wachtwoorden en websites toe in de Vault

 

Werkt LastPass op iedere computer?

LastPass werkt op alles:

 • computers
 • laptops
 • tablets
 • smartphones

Het enige wat je hoeft te doen is LastPass installeren. Het is een toevoeging aan je browser die ervoor zorgt dat het de websites uit jouw Vault herkent.
Op je tablet en smartphone installeer je eenvoudig de app om het ook mobiel te kunnen gebruiken. De telefoon app is beschikbaar voor zowel Android, Apple als voor Windows telefoons.
Met een Premium account (waar je slechts $1,- per maand voor betaald) heb je onder andere de beschikking over een gedeelde familiemap, support met voorrang, 1gb versleutelde bestandsopslag.

 

Bijzonder gebruiksmogelijkheden

In jouw Vault kun je ook notities bewaren. Bijvoorbeeld het adres van je ouders of het nummer van je paspoort en rijbewijs. Je kunt ook standaard informatie invullen onder de ingevulde formulieren. Zo kun je snel en veilig formulieren snel invullen.

LastPass heeft voor diverse gegevens als creditcard, rijbewijs, paspoort, maar ook verzekering, adres en nog veel meer, een template dat je kunt gebruiken. Wel zo handig om direct alle informatie bij je te hebben. Al die informatie die je vaker nodig hebt dan je denkt, maar die onmogelijk is om allemaal te onthouden.

 

Jargon

Vault = de kluis waar je al je wachtwoorden beheert
Sticky Notes = notities met bijvoorbeeld het wachtwoord van je Wi-Fi, creditcardnummers, nummers van je rijbewijs of paspoort.
Sharing Center = plek waar je informatie met anderen kunt delen. Je hoeft geen e-mail meer te versturen met gevoelige informatie.

 

Wat doe jij met je wachtwoorden? Opschrijven of opslaan?

Gebruik Lastpass voor al je wachtwoorden.

Last Pass is een handige online oplossing om al je wachtwoorden te onthouden. Uiteindelijk hoef je maar één wachtwoord te onthouden, die van LastPass,/div>

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

4 Comments

 1. Avatar Renée Daniëls schreef:

  Ik heb sinds kort ook Last Pass, héél handig! Maar … als je ‘m gebruikt op een mobiel apparaat (smartphone, laptop) wél een potentieel veiligheidsrisico. Tenminste, als je geen vergrendeling hebt op die apparaten.
  Bij diefstal heb je dan namelijk fijn al je wachtwoorden gratis meegegeven.

  Is allemaal prima op te lossen, maar je moet het wel even doen. 😉

 2. Avatar Jeroen schreef:

  Ik gebruik al jaren Keeper. Doet hetzelfde en heeft één hoofdwachtwword voor de kluis. Dus geen toegang tot de app bij verlies of diefstal van je apparaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *