Contentkalender nodig? Een contentkalender is een overzicht van de content die jij wilt gaan delen op social media of op je blog. Het is een planing. In de kalender zie je precies welke content jij wanneer gaat delen op social media.
Waarom jij een contentkalender nodig hebt
10 september 2019
De ontwikkeling van goede content een must voor iedere ondernemer die zich online profileert aan de doelgroep.
Waar bestaat goede content uit?
22 oktober 2019

Hoe vind je de codes van een bepaalde kleur?

Hoe kom je achter de exacte kleurcode van iets wat je op je beeldscherm ziet?

Hoe kom je achter de exacte kleurcode van iets wat je op je beeldscherm ziet? Gebruik de gratis chrome extensie ColorPick Eyedropper. Met deze extensie kun je snel en eenvoudig de juiste kleurcode van een webpagina, foto, logo etc. achterhalen. Bijvoorbeeld de kleur van Facebook, Pinterest, Twitter of de steunkleur van je eigen huisstijl mocht je die niet paraat hebben of vergeten zijn. Met slechts één muisklik achterhaalt de collor picker de hex code van de geselecteerde kleur.

 

HEX & RGB kleurcode

HEX codes zijn digitale codes voor RGB waardes, zie het als een soort van sneltoetsen. In plaats van 3 keer – Rood, Geel en Blauw – een getal/waarde in te voeren, kies je voor hex #kleurcode . Vind je een bepaalde kleur of kleurencombinatie prachtig. Dan kun je de digitale kleurencodes eenvoudig achterhalen met de chrome extensie. Heb je een fantastische kleur gevonden, bekijk dan met behulp van het Adobe Color Wheel welke kleuren hiermee matchen. Maak je gebruik van Canva voor het ontwerpen van je afbeeldingen? Voer dan de gevonden HEX codes in bij je huisstijlkleuren; heb je ze altijd bij de hand.

 

Hoe werken de ColorPick Eydropper en het Adobe Color Wheel?

Bekijk de korte video en selecteer in de toekomst de meest prachtige kleuren en kleurcombinaties.

 

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *