Mijn boeken challenge voor 2017 - 48 boeken lezen
Boeken Challenge 2017
11 juli 2017
LastPass is een online systeem waarin je al je wachtwoorden kunt opslaan. Wanneer je op een website bent waar je een wachtwoord moet ingeven kun je dat door het systeem laten doen.
LastPass weg met al die briefjes met wachtwoorden…
3 augustus 2017

Hoe het voelt om 30 dagen lang een foto te posten

00:01 uur. 30 Dagen lang was dit het tijdstip waarop ik een nieuwe ‘opdracht’ publiceerde in de besloten Facebookgroep van de 30 dagen foto challenge

00:01 uur. 30 Dagen lang was dit het tijdstip waarop ik een nieuwe ‘opdracht’ publiceerde in de besloten Facebookgroep van de 30 dagen foto challenge. Een paar dagen ervoor kwam ik op Pinterest de challenge tegen. Nou ja, niet de challenge zelf, want die was allang afgelopen, maar de pin met opdrachten. Opdrachten variërend van een selfie tot het Harris Shutter effect Een techniek waarvan ik als enthousiast hobby-fotograaf zelfs nog nooit had gehoord. In totaal 30 opdrachten; voor elke dag één.

 

Wie gaat met mij de uitdaging aan?

‘Wie gaat met mij de uitdaging aan?’ Die vraag stelde ik op Facebook en postte eronder de afbeelding met de opdrachten. ‘Geen commercie, geen verkoop, just-4-fun’. Het gevolg? Een enthousiaste groep van ongeveer 20 fotografie liefhebbers. Een bijzonder mix van hobby-, amateur- en vakfotografen met als verbindende schakel: me, myself and I. Ik kende ze allemaal persoonlijk; de deelnemers kenden elkaar (soms) nog niet. Maar dat veranderde drastisch tijdens de 30 dagen foto challenge.

 

Te leuk!

Het dagelijks openen van Facebook was in die dagen een waar feestje. Trouw postten de deelnemers dagelijks een foto die aansloot bij de opdracht van die dag. Werd er gereageerd op elkaars foto en waren de grappen en grollen niet van de lucht. Ik kan jullie verzekeren het was te leuk! Verschillende invalshoeken, eigen interpretaties en creatieve invulling van de opdrachten, maakte het een bonte stoet van afbeeldingen die over het scherm rolde.

 

Een dag om nooit te vergeten.

Na afloop van de 30 dagen ontstond zelfs het idee om de bollenvelden, die toen nog volop in bloei stonden, op de gevoelige plaat vast te legen. De één met uitsluitend een smartphone, de ander met een volledig profi uitrusting, maar allemaal enthousiast en bereid om elkaar te helpen en te inspireren. Een dag om nooit te vergeten.

 

7 dagen foto challenge just-4-fun


En in mijn hoofd? Daar borrelde alweer een nieuw idee. Maandelijks een 7 dagen foto challenge met een thema. Gewoon 4-fun, omdat fotograferen leuk is en je weer anders kijkt naar de – dagelijkse – dingen om je heen. Waarom dan maar 7 dagen? Iedere dag en dat 30 dagen lang ‘just-4-fun’ vergt toch wel de nodige tijd en inspanning en 4-fun moet vooral 4-fun blijven.

Daarom start 1 augustus 2017 de 7 dagen natuur foto challenge. 7 Dagen lang, ieder dag een foto plaatsen met als thema natuur. Geen commercie, geen verkoop, just-4-fun en ik heb er nu al zin in!

Want het voelde goed om 30 dagen lang iedere dag een foto te plaatsen en ik kan niet wachten tot augustus!

 

Ga jij met ons de uitdaging aan?

 

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *