Ook in 2020 daag ik mijzelf weer uit om een mooi leesdoel te halen. De lees challenge 2020 staat op 52 boeken, oftewel wekelijks een boek
Mijn lees challenge 2020
28 januari 2020
Herdenken op Facebook wanneer iemand is overleden…
Herdenken op Facebook: wanneer iemand is overleden…
10 maart 2020

Genereer een lijst met SEO zoekwoorden in luttele seconden

Answerthepublic is een gratis online tool, die je zoektocht naar een lijst met SEO zoekwoorden een stuk gemakkelijker maakt.

SEO (search engine optimization) is een belangrijk onderdeel van online vindbaarheid. Je gebruikt zoekwoorden in je artikel om je vindbaarheid te vergroten. Dat vergt enige research en als je niet oppast kun je erin verzanden. Met de tool die ik je in dit artikel ga geven, kom je niet alleen achter handige zoekwoorden, maar ook achter vragen die mensen op Google gebruiken om te zoeken naar jouw onderwerp en vakgebied. Vragen die je op je website op allerlei manieren kunt gaan beantwoorden. En het is nog leuk ook.

 

De tool: answerthepublic.com

Answerthepublic.com is een online tool, die je zoektocht naar een SEO lijst met zoekwoorden een stuk gemakkelijker maakt. Je hebt er niet zo heel veel voor nodig: een paar goede zoektermen. De kans is groot dat je deze al hebt, als je SEO toepast op je website en blog. Dit lijstje kun je gebruiken als je answerthepublic.com gaat gebruiken om je SEO arsenaal uit te breiden. Answerthepublic.com helpt je aan de vragen die mensen online stellen aan Google. Wil jij gevonden worden, dan is dit hulpprogramma super handig.

 

Wat doet het?

Zodra jij een zoekterm hebt ingevoerd, gaat answerthepublic.com voor je aan de slag. Binnen enkele seconden heb je een lijst met vragen die mensen online stellen. In het venster geef je de taal aan en je voert het zoekwoord in. Answerthepublic.com gaat nu voor je aan het werk. In luttele seconden heb je een lijst met SEO zoekwoorden voor je volgende blogartikel of Youtube video in de vorm van een vraag.

De website verdeelt het in verschillende categorieën:

  • Vragen
  • Voorzetsels
  • Vergelijkingen
  • Alfabetisch
  • Verwant

De weergave kun je heel gemakkelijk aanpassen van Visueel naar Data. Of je krijgt een soort mindmap of je krijgt een lijst. Kies wat voor jou gemakkelijk is.

 

Waarom heb jij het nodig?

Content bedenken kan een lastige aangelegenheid zijn. Soms zit je vast in je eigen denkcirkel en kun je niets nieuws bedenken. Answerthepublic.com biedt uitkomst. Je krijgt niet alleen een lijst met onderwerpen, maar je kunt direct inspiratie opdoen en starten met je research door op de vraag te klikken. Je ziet dan direct welke resultaten de vraag opleveren in Google en krijgt nieuwe inzichten en invalshoeken op een presenteerblaadje aangeboden. En je blijft op de hoogte van de actuele vragen die mensen op jouw vakgebied stellen aan Google en het geeft je een blik in de keuken van de concurrent.

 

Kortom

Answerthepublic.com is een handige tool die je veel zoekwerk uit handen neemt. Ik kan mij geen leven zonder answerthepublic.com meer voorstellen. Het geeft:

  • Hernieuwde inspiratie
  • Andere invalshoeken
  • Nieuwe inzichten
  • Bijzondere suggesties

 

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *