Gebruik Pinterest om je bezoekersaantallen te verhogen
Gebruik Pinterest om het aantal bezoekers naar je blog explosief te verhogen
9 mei 2019
7 redenen om je instagram account zakelijk te gaan in zetten
7 redenen om je Instagram account zakelijk te gaan in zetten
13 juni 2019

Gastblog – Gebruik eigen Smartphone foto’s op Social Media

Fotograferen met je smartphone, dat is toch gewoon klik en klaar … klopt! Of toch niet helemaal!

Welke foto plaats jij bij jouw posts op Facebook of Instagram? Nog steeds gebruiken veel ondernemers (gratis) stockfoto’s of nog erger, gewoon van internet geplukte foto’s, voor hun social media, blog of nieuwsbrief. Jammer! En het kan je zelfs veel geld kosten. Je bent toch niet net als de rest, laat zien waar jij en jouw bedrijf voor staan Laat dit zien met echte, eigen beelden. En het goede nieuws is, je kunt deze beelden zelf maken, met je eigen Smartphone.

 

Niet jouw foto

Wanneer je foto’s gebruikt die niet van jou zijn, wanneer je zonder toestemming van de fotograaf foto’s voor jouw social media, blog, nieuwsbrief gebruikt, heb je de kans dat er een factuur in je mail ligt. En terecht, je bezit de rechten van de foto niet (lees ook: Foto’s gebruiken; rechten en kosten). Dus denk goed na over welke foto je plaatst. Of eigenlijk …. Gebruik altijd eigen foto’s.

 

De Fotograaf

En denk je dat je nu geen fotograaf meer nodig hebt. Zeker niet. Voor de beelden op jouw website, voor de beelden van je offline uitingen en voor mooie beelden aan de muur heb je zeker een fotograaf nodig. Maar voor jouw (dagelijkse) plaatsingen op Social Media, voor jouw blog of voor jouw nieuwsbrief kan je zelf geweldige foto’s maken met jouw SmartPhone. De combinatie van foto’s van de fotograaf en eigen gemaakte (Smart)foto’s is een geweldige combinatie om jezelf en jouw bedrijf te laten zien.

 

Klik

Fotograferen met je smartphone, dat is toch gewoon klik en klaar … klopt! Of toch niet helemaal! De merken die smartphone’s leveren komen ieder jaar (en soms zelfs vaker) met nieuwe uitvoeringen. Het bellen wordt niet anders en ook appen en sms-en blijft hetzelfde. Wel worden er grote stappen gemaakt in de kwaliteit van de camera die in de smartphone zit en daar worden we allemaal heel blij van. Maar wat deze merken gewoon niet doen is informatie geven over HOE je met deze geweldige technologie echt mooie foto’s maakt.

 

Jouw geweldige foto’s

Wanneer je weet:

  • Hoe je met jouw SmartPhone goede foto’s maakt (stukje kennis achter de schermen)
  • Wat goede foto’s zijn en waarom (stukje fotokennis)
  • Welke accessoires er zijn voor de SmartPhone
  • Hoe je foto’s bewerkt op je SmartPhone met een app

En

  • Hoe je goede posts maakt voor Social Media
  • Hoe het algoritme van Social Media omgaat met jouw posts

Krijg je als bedrijf veel meer zichtbaarheid en dus zien veel meer (potentiële) klanten jou.

 

Zakelijk Fotograferen met je SmartPhone

Wil je ook deelnemen aan de workshop ‘Zakelijk Fotograferen met je SmartPhone in juni of juli 2019. Schrijf je dan nu in. Je krijgt 10% korting op de workshop als je aangeeft dat je de blog op de site van ConMar hebt gelezen.

 

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte
Ellen Pichotte is al 17 jaar fotograaf. Ze heeft zich sinds 2017 gespecialiseerd in SmartPhoneFotografie. Ze vult beeldbanken voor ondernemers en geeft diverse workshops aan particulieren, zelfstandig ondernemers en medewerkers/klanten van bedrijven. Naast fotograferen met je SmartPhone zijn er ook workshops Filmen met je SmartPhone, Fotobewerking op je SmartPhone, Canva en Jouw bedrijf met geweldige foto’s zichtbaar op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *