Een overzicht van speciale data voor de komende maand
Activiteitenkalender september 2014
19 augustus 2014
Infographic met alle social media cijfers 2014
Laatste social media feiten en cijfers 2014 [infographic]
2 september 2014

Canva – gratis online ontwerpprogramma

Canva is een gratis online ontwerpprogramma om zelf afbeeldingen en quotes te maken. Voor je blog, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en alle andere online en social media kanalen.

Canva is een gratis online ontwerpprogramma om zelf afbeeldingen en quotes te maken. Voor je blog, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en alle andere online en social media kanalen. Canva heeft een uitgebreide beeldbank met foto’s, pijlen, banners, iconen, lettertypes en diverse bewerkingstools.

 

Canva voordelen

Canva is gratis, biedt enorm veel mogelijkheden en is eenvoudig in gebruik. Onlangs publiceerde Frankwatching een uitgebreide review over Canva. Onderstaand enkele handige tips & trics uit de review.

 

Templates voor Facebook, Twitter & Google Plus

In Canva kun je een ontwerp van elk willekeurig formaat maken. Het programma heeft daarnaast een aantal templates in exact de juiste afmetingen voor onder andere Facebook, Twitter en Google Plus. Deze zijn eenvoudig te voorzien van eigen foto’s, teksten en vormen. In no time heb je zo je eigen ontwerp klaar.

 

Quotes in leuke opmaak

Met het programma kun je quotes snel en eenvoudig in een mooi ontwerp zetten. Klik in het menu op ‘Tekst’ en maak je keuze uit vele ontwerpen (onder andere tekstballonnen). Pas vervolgens grootte, kleur en lettertype aan en je hebt een eigen creatie van een bestaande quote.

Met Canva maak je eenvoudig quotes en andere afbeeldingen op

 

Perfecte verticale Pinterest pin

Canva is ook interessant voor het maken Pinterest afbeeldingen. Een pin met optimale beeldformaten voor Pinterest is 735 x 1102 pixels. Canva biedt ook hiervoor een standaard template; de perfecte verticale pin in een handomdraai!

Infographic over en met Canva - gratis online ontwerpprogramma

 

 

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

2 Comments

  1. Avatar Yvonne Zwart schreef:

    Bedankt voor de tip, Els! Net mijn eerste collage gemaakt en het is erg gebruiksvriendelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *