RSS (Really Simple Syndication) is een eenvoudige manier om: automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe berichten zonder websites te bezoeken
RSS – Snel, safe en simpel laatste nieuws lezen
22 juli 2014
Een overzicht van speciale data voor de komende maand
Activiteitenkalender september 2014
19 augustus 2014

Bufferapp – automatisch en gedoseerd social media berichten plaatsen

Bufferapp is een gratis app waarmee je automatisch en gedoseerd social media berichten kunt plaatsen. Bufferapp zet je berichten in een wachtrij om deze op door jou vooraf ingestelde tijden te delen met je Twitter volgers, LinkedIn relaties of Facebook vrienden.

Bufferapp is een gratis app waarmee je automatisch en gedoseerd social media berichten kunt plaatsen. Bufferapp zet je berichten in een wachtrij om deze op door jou vooraf ingestelde tijden te delen met je Twitter volgers, LinkedIn relaties of Facebook vrienden.

 

Wat is Bufferapp?

Stel je leest onderweg, in het weekend of ’s avonds laat een interessant artikel. Een artikel dat je graag deelt via Twitter, LinkedIn, Facebook of  Google+. Eén ding weet je zeker. Op het tijdstip dat jij het artikel leest, is jouw publiek niet online. Of je leest juist heel veel interessante artikelen. Artikelen die je graag deelt, maar je wilt niet als spammer overkomen bij je publiek.

In beide gevallen biedt Buffer uitkomst. Bufferapp slaat links naar artikelen op in een buffer en plaatst ze automatisch op door jou opgegeven dagen en tijdstippen.

 

Hoe werkt Bufferapp?

  • Maak op de website van Bufferapp een account aan.
  • Koppel je social media account(s) aan het buffer account.
  • Stel per social media account in wanneer berichten uit je buffer gepubliceerd moeten worden. Bijvoorbeeld: op Twitter 3 x per dag op doordeweekse dagen om 9:05, 12:10 en 18:45 uur. Op LinkedIn 2 x per week op maandag om 8:45 uur en op donderdag. om 16:15 uur.
  • Koppel tot slot je browser en RSS reader aan Bufferapp.

Kom je nu op het web of in je RSS lezer een artikel tegen dat de moeite waard is om te delen, klik dan op het Buffer button en selecteer het social media kanaal. Bufferapp plaats het artikel in een wachtrij en publiceert het bericht op het door jou opgegeven tijdstip.

In de gratis versie kun je tot 10 berichten bufferen en 2 social media accounts koppelen.

 

Tweriod

Maar hoe weet je nu welke tijden voor jou het beste zijn om Twitter berichten te plaatsen. Tweriod is hiervoor een handige en ook gratis tool. Tweriod zoekt uit op welke tijdstippen jouw Twitter volgers online zijn. Na een analyse (kan even duren) ontvang je een rapport dat inzicht geeft in de tijden waarop je het best kunt twitteren. Informatie waarmee jij Bufferapp voor Twitter kunt instellen.

 

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *