Infographic met de belangrijkste social media afmetingen 2016 op een rijtje
Belangrijkste social media afmetingen 2016
16 juni 2016
If the plan doesn't work change the plan but never the goal. Artikel het aanpassen van het plan om doelstelling te bereiken
Elke verandering moet een verbetering zijn
14 juli 2016

7 Pinterest borden die niet mogen ontbreken op je profiel

Een overzicht van borden die niet mogen ontbreken op je Pinterest profiel

Pinterest is de ideeëncatalogus voor iedereen. Van recepten en opvoedtips tot mode inspiratie en ideeën om uit te proberen. Een geweldige inspiratiebron met een breed scala aan onderwerpen. Ben jij als ondernemer actief op Pinterest? Dan mogen deze 7 Pinterest borden niet ontbreken op je profiel.

 

7 Pinterest borden voor je profiel

 1. Lifestyle bord
  Pin beelden die passen bij de levensstijl van jouw klanten, jouw doelgroep. Denk hierbij naast gezondheid ook aan kleding, vrijetijdsbesteding, bourgondisch genieten, etc.
 2. Vakantie of seizoen gebonden bord
  Natuurlijk mogen de zomer- en wintersportvakantie niet ontbreken, maar ook Pasen, Kerst en andere bijzondere feestdagen herbergen prachtige seizoensgebonden verhaallijnen.
 3. Interactief bord
  Koppel je Instagram en/of Facebook fan foto’s aan een interactief bord. Een leuk voorbeeld hiervan is het Ben & Jerry’s Fan Foto’s bord  met ruim 7k volgers.
 4. Bord uit de top 5 Pinterest categorieën
  De drie meest populaire categorieën zijn: Home (thuis), DIY (Do It Yourself) en Food (recepten).
 5. Groepsbord
  Groepsborden zijn een geweldige manier om kennis, tips en inspiratie met elkaar te delen. Het leuke van deze gezamenlijke borden is, dat een ieder zijn eigen inbreng heeft, waardoor er meer variatie optreedt.
 6. Kleurenthema bord
  Gebruik je huisstijlkleur als hoofdkleur voor een bord of combineer de seizoenen met een kleur; lentegroen, zomergeel, herfstrood en winterblauw.
 7. Citaten bord
  Quotes zijn erg populair op Pinterest en dan vooral de motiverende quotes.

 

 Bonustip

Zorg ervoor dat je tenminste 10 afbeeldingen pint op een verborgen bord, voordat je het bord openbaar maakt. Zo voorkom je dat er lege plekken te zien zijn waarop andere pinners zullen afhaken.

 

Hoe maak je een verborgen bord op Pinterest?

Ken jij inspirerende voorbeelden? Deel de link hieronder.

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

2 Comments

 1. Avatar Sandra schreef:

  Dank je wel voor de tip over de 10 afbeeldingen en hoe ik een Pinterest bord kan verbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *