Tekst schrijven voor je website. Op de meeste websites vind je hetzelfde soort tekst, maar leef je in want je website is ván jou, maar niet vóór jou.
Tekst schrijven voor je website
12 november 2018
Welke persoonsgegevens bewaren grote bedrijven
Welke persoonsgegevens bewaren grote technologiebedrijven?
10 december 2018

5 praktische toepassingen van Adobe Creative Cloud voor je business

5 praktische toepassingen van Adobe Creative Cloud voor je business

In deze tijd verwacht je omgeving en misschien jij zelf ook wel, veel van je als ondernemer. Als eenpitter en klein bedrijf, wil je alles zelf in de hand houden en het liefst alles zelf doen. Met de specialistische kennis die jij hebt op jouw vakgebied kan dat lastig zijn. Je kunt niet alles weten en overal verstand van hebben. Jij hebt jouw specialisme en zo heeft iedereen zijn eigen specialisme en kracht om dingen te doen.

Met Adobe Creative Cloud kun je als ondernemer veel kanten op. En je hoeft niet eens verstand te hebben van grafisch ontwerp. Ook als creatieve ondernemer die veel werkt met beeldmateriaal is Adobe Creative Cloud de ideale tool om over te beschikken.

 

Wat is Adobe Creative Cloud?

Adobe Creative Cloud, kortweg ACC, geeft je toegang tot de beste creatieve apps die Adobe heeft. Zowel voor beginners als professionals.
Je kunt de apps en programma’s voor al je marketing materiaal gebruiken:

 • Illustraties
 • App ontwerp
 • Website
 • Folders
 • Posters

En nog veel meer… Wat je ook wilt maken, het kan met Adobe Creative Cloud.

 

Wat kun je er mee?

Het geeft je tools om alles te doen wat je wilt als het gaat om al het visueel materiaal dat je nodig hebt voor je bedrijf. Zo heb je:

 • Photoshop, om je foto’s te bewerken
 • Illustrator, om illustraties te verfijnen
 • Premiere Pro, voor het professioneel bewerken van video’s

Zowel op je laptop/desktop als op je smartphone.

 

Wat is het voordeel voor je bedrijf?

Het voordeel voor jouw als ondernemer is dat je zelf sneller kunt werken met de apps en je materiaal sneller kunt verspreiden via bijvoorbeeld social media. Met een abonnement hebt je direct toegang tot de nieuwste apps en programma’s, zodra ze beschikbaar zijn.

 

Hoe kun je het toepassen?

Laten we eens kijken naar een aantal praktische toepassingen van Adobe Creative Cloud.

 • Nieuwe look maken voor je website

  Je wilt je website vernieuwen, maar je wilt het nog niet meteen aan een ontwerper overlaten. Je kunt zelf aan de slag om dingen uit te proberen. Misschien heb je daarna helemaal geen ontwerper nodig. Het stelt je in staat om een grafisch ontwerpen te laten zien wat jij voor ogen hebt.

 • Foto’s snel bewerken en delen

  Foto’s die je maakt kun je via je laptop snel bewerken voor de mooiste resultaten. Zelfs via je mobiel kun je met een app de foto bewerken zoals jij het wilt. Voordeel is dat je het ook snel kunt delen via social media.

 • Video’s maken met dezelfde tools als de pro’s

  Een video maken en editten gaat een stuk gemakkelijker. Met de tools die je hebt, kun je net zulke mooie video’s maken als de professionele filmmakers. Je hoeft niet meer alles uit handen te geven. Jezelf professioneel op video presenteren komt op deze manier veel dichter bij.

 • Gebruik maken van professioneel stock materiaal

  Opzoek naar een mooie foto? Via Google is de kans groot dat je ongemerkt het beeldmateriaal gebruikt van iemand en daarmee het copyright overtreedt. Met het stock materiaal dat Adobe heeft is dat niet meer aan de orde. Met een gerust hart kun jij allerlei materiaal gebruiken voor je eigen kanalen, zonder bang te zijn voor boetes.

 • Gebruiken bij visual storytelling

  Maak je veel gebruik van visual storytelling, dan is Adobe Creative Cloud een goede tool om te gebruiken. Met het stock materiaal dat je voor handen hebt en de tools om te bewerken kun jij ook je visuele verhaal kwijt en direct publiceren op Instagram.

 

Tot slot

Je hoeft geen honderden euro’s meer te betalen voor professionele bewerkingsprogramma’s. Wat je ook wilt maken met de creative cloud ligt de visuele beeldwereld voor je open.

 

Wil je meer informatie over Creative Cloud, neem dan snel contact op.

 

Els Vriese
Els Vriese
Registered Social Media Professional (RSP) en drijvende kracht achter ConMar. ConMar begeleidt bedrijven bij het tactisch inzetten van social media, website en nieuwsbrief voor meer online zichtbaarheid, zodat hun naamsbekendheid vergroot met meer klanten als resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *